Yaynews

 • Faberyayo - Yaynews Issue #229 - 3 december

  Ik ben vroeg op gestaan om te schrijven voordat iedereen wakker word. Vroeger deed ik ook andere dingen maar dat lukt niet meer. Te veel factoren in de nacht. Ooit stond ik om zes uur op om te mediteren maar de wereld is die discipline niet meer waard.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #228 - 26 november

  Ik ben dankbaar. Dankbaar voor een leven gevuld met zoveel immateriële rijkdom. Dankbaar voor ieder moment van de dag dat ik door mag brengen met de mijnen
 • Faberyayo - Yaynews Issue #227 - 19 november

  Ze hebben Young Dolph doodgeschoten. Ik lees het in een groepsapp op telegram met vijf vrienden. Iedereen fan.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #226 - 12 november

  Het was mei in 2016. Golden Week. We hadden nog maar een kindje en we waren op zijn verjaardag via Tokio naar Okinawa gevlogen. Het duurde allemaal veel te lang. We hadden er niet praktisch over nagedacht. Het was onze verlate huwelijksreis.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #225 - 5 november

  Soms maar niet vaak maar wel soms moet ik denken aan de middelbare school. En dan niet per se de school, maar de periode in mijn leven. De jaren die eindeloos leken te duren en de dagen waar geen einde aan kwam.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #224 - 29 oktober

  Ik zit helemaal in die nieuwe Adele. Het zit in de akkoorden progressie van de piano in combinatie met haar stem in het refrein. Ik heb nooit eerder iets met Adele gehad. Misschien die Rollin in the Deep remix in de xtc dagen van weleer.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #223 - 22 oktober

  We spelen in Groningen. De chaos is overweldigend en fantastisch. Iedereen zat hier op te wachten. Ik raak mijn in-ear monitoren kwijt ergens richting tweederde van de show en doe de rest zonder.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #222 - 15 oktober

  Het is dinsdag. We zijn in een bos. Een voedselbos. Het is iets meer dan twee hectare en twaalf jaar geleden gepland en daarna laten ontstaan. Er is een paadje dat tussen de bomen en planten door slingert. Het is zaak om er niet van af te wijken want dat is het domein van insectjes en andere zaken die geen inmenging van lompe mensenvoeten nodig hebben.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #221 - 8 oktober

  Een fietstocht langs drie favoriete plekken in de stad. Een koffie van te voren in een nieuwe jas. Een roes van cafeïne euforie. Een plakje chocolade cake in een papieren zakje. Twee warme handen die skinfood op mijn gezicht smeren terwijl het zonlicht naar binnen valt.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #220 - 1 oktober

  Gister was een mooie dag. De mooiste dag. Vandaag is het zaterdag. Er staat een show op het programma. Coco is al naar de locatie. Ik durfde niet te vroeg. Angst voor mijn eigen enthousiasme. Maar thuis is het ook niks. Ik ben ineens alleen. Ik eet de restjes van het szechuan eten van gisteravond op en kijk een documentaire op youtube over kunst. Als ik rustig was kon ik een powernap doen.
  ‘Nelcon vraagt wanneer je komt? Rocky en Fred zijn er ook al!’
 • Faberyayo - Yaynews Issue #219 - 24 september

  Vrijdag is de bruiloft. Alles hangt daar mee samen tot die tijd. De week is driedubbel volgeboekt. Gek genoeg gaat er ook elke dag van alles niet door en zit ik meerdere momenten een dagdeel duimen te draaien. Dat is ook het leven.
 • Faberyayo - Yaynews Issue #218 - 17 september

  Iemand vraagt hoe mijn weekend was. Ik weet het niet meer. Ik was eten bij Tosci. Dat was dinsdag.
  ‘Ik begin met een negroni’tje,’ zei iemand.
  Ik kon moeilijk anders dan daar in meegaan. Daarna was er een pinot grizio met een oranje-roze achtige gloed en pasta met salsicce en een stortvloed aan goed gesprek.