Faberyayo's Yaynews - Issue #269 - 30 september

Faberyayo - Yaynews | Comfy season
Het is tweede cappuccino. Die had ik niet moeten drinken. Dat doet er allang niet meer toe. Mijn brein is in overdrive. Ik kan alleen nog maar denken in oplossingen. Helaas zijn de problemen er niet naar. Op het Jeugdjournaal laten ze zien dat gasleidingen in de Oostzee opgeblazen zijn. In Iran mogen vrouwen op grote schaal geen mensen zijn. Bacteriën tieren welig. Ik heb kramp in mijn handen van mijn telefoon vasthouden. Verslaafd.
 
We kijken een serie over een seriemoordenaar. Het gaat ook over ongelijkheid in Amerika. Alles is kut. Ik leg mijn telefoon weg. In de lader op de boven verdieping. Genoeg stresshormoon veroorzaakt voor een dag.

Ik maak chili. Chili is altijd goed. Bonen en rijst. En pepers. En gesmolten kaas. Gesmolten kaas is ook altijd goed. Bijna altijd. Lactose etcetera.

Het regent pijpenstelen als ik naar buiten ga omdat ik cruciale ingrediënten vergeten ben. Ik vind dat niet erg. De regen maakt alle bomen en planten groen op de valreep, vlak voor dat alles rood wordt en daarna geel, om vervolgens van de takken te vallen om niet meer terug te keren. Amsterdam gedijt goed in deze periode. Nederland. Het natregenen hoort er bij. We klagen er over omdat we er graag over klagen. Als we het echt zo erg zouden vinden bleven we binnen. We zoeken het op. Meermaals per dag, de droppels in. In de supermarkt wacht een net iets groter dan levensgrote cut-out van Freek me op.
 
‘Vergeet niet om die stickers voor je kinderen te vragen,’ zegt Freek.

Ik moet ook nieuwe koffie kopen, denkt mijn op oplossingen afgestelde brein. Het is te perfect. De machine. Voorgeprogrammeerd voor zelf vernietiging. Een zakje geraspte kaas kost tegenwoordig evenveel als een pakje sigaretten tien jaar geleden.

Ik heb zin om vrienden te worden met iemand. Ik roer in de chili. Het is een goeie pan vol. Hier ga je morgen ook nog van kunnen eten. Dan is ie nog beter. Wat moet ik morgen eigenlijk doen. Vast van alles. Ik zou op mijn telefoon kunnen kijken maar als ik daar aan denk krijg ik al pijn in mijn polsen.