Faberyayo's Yaynews - Issue #274 - 4 november

Faberyayo - Yaynews | Comfy season
Ik word een half uur voor de wekker wakker. Ik ga nog even liggen maar het schiet net niet op. Het is donkerig nog. Wintertijd etc. Prima. Ik vind het prima. Eindelijk wat kouder ook. De jas die ik aan getrokken heb om in de ochtend naar buiten te gaan is net niet voldoende. De herfstjassen periode is voorbij. Herfstjassen zijn een ingewikkelde diersoort. Eerst de hele tijd wachten omdat het te warm is, daarna een piepklein raam om er mee te flexen, en voor je het weet is het al weer klaar. Het zijn net avocado’s van de Albert Heijn in die zin. Anyway.

Ik sta maar gewoon op.

Ik heb nieuwe wollen truien en een cardigan. Ik vind het niet erg dat het koud wordt. Ik laat het raam expres open staan. Frisse lucht en motivatie. Vandaag heb ik zin in een missie. Ik heb zin om birria te maken. Ik weet niet hoe. Maar dat hoeft niet geen probleem te zijn. Pepers moet ik halen. En vlees. De pan heb ik al.
 
Misschien moet ik beginnen met mijn mes naar de messenslijper brengen. We doen alles helemaal goed deze keer. Het schort dat ik voor kerst kreeg drie jaar geleden naar de stomerij. Het perfecte kopje koffie zetten om te drinken tijdens het recepten researchen aan de keukentafel.
 
De tafel. Dat is waar ook. Wie gaan er aan de tafel. Wie mogen het proeven. Ik maak het de eerste keer gewoon met alle pepers, dus de meeste kinderen vallen af. Dan blijft er een hoop over. Of is het dan precies genoeg. Wat worden de bijgerechten. Gaan we bloem- of maïs-tortilla. Moet ik zo'n persje. Ja he. Ik moet zo'n persje.

Hoe dan ook. We gaan het warm krijgen.