Faberyayo's Yaynews - Issue #239 - 11 februari

Faberyayo - Yaynews | Comfy season
We zijn binnen. Veel binnen. Alles is hier. Het is een drug. Buiten doet er niet meer toe. Buiten is het koud. Buiten is het eng. Buiten is alles onzeker. Aan. Uit. Open. Dicht. Chaos. Waanzin.

Binnen is het binnen. Binnen zijn mijn mensen. Binnen zijn we verbonden zonder oordelen. Zelfs als we ruzie maken over borden die niet leeg gegeten worden of welke kleren er aangetrokken moeten worden.

‘Je bent een slechte vader!’ roept iemand als ik besluit dat het lang genoeg geduurd heeft met de tandpasta zelf op de tandenborstel doen en het tijd is om in te grijpen.

Ik weet dat het uit een goed hart komt.

Twee ochtenden in de week is iedereen weg. De ochtend is een slagveld. Drie keer kleding coördineren, ontbijt en lunch faciliteren. Wie gaat waar op welke fiets. Niet gillen op de trap. Wat gaan we leren vandaag? Gaat ie wel naar binnen?

De kinderen verdwijnen. De deuren sluiten.

En dan is het stil. Ik heb meteen spijt. Ik wil ze weer mee naar huis nemen. Iets leuks doen. Naar de film. Weet ik veel. Desnoods Sing 2 in het Nederlands omdat de originele versie nergens meer draait. I don’t even care.

Ik ben in mijn eentje thuis. Geen stemmen die om aandacht vragen. Iemand in een app groep noemt een serie waar ik gister bijna van moest huilen ‘voor huismoeders’.

Dat ben ik.

Het is te veel. Het binnen. Het keert me binnenstebuiten. Ik kan niets anders meer. Ik ben fully youtube geworden. Alles is daar. Alleen ik niet. Er moeten nieuwe dingen bij. We moeten de storm in. De chaos opzoeken. Alles aanraken.
Schreeuwen in de nacht. Waanzin. Kortsluiting. Vuur. Destructie.

De sneeuwbol laten sneeuwen. Een dubbele espresso op een lege maag voor de ziel.

Ik val in slaap op de bank onder een dekentje tijdens de nieuweste Nintendo Direct op youtube. Het is een heerlijk dutje. Als de bel gaat moet ik vanuit een volledig andere dimensie terug de realiteit in schrikken. Wie ben ik? Ik schuifel van de bank af met het dekentje nog over mijn schouders gedrapeerd. Ik voel me duizend jaar oud.

‘Hallo?’

Het is een pakketje met hot sauce. Speciaal voor mij vanaf het internet naar ons huis toe verzonden. Het is tijd om mijn mensen weer op te gaan halen.