Faberyayo - Yaynews Issue #231 - 17 december

Faberyayo - Yaynews | Comfy season
Het is een week eerder kerstvakantie. Prima. Nee niet prima. Het is weer gelul allemaal. Maar daar gaat het niet om. Het is relatief prima. Het is minder uitzicht vernietigend dan vorig jaar. Ooit was er een begin van de kerstvakantie toen ik net een playstation gekocht had van mijn eerste en enige loonstrookje als afwasser bij een eetcafé bij mijn middelbare school om de hoek. Ze hadden eerst geprobeerd om me helemaal niet uit te betalen maar na een tijdje volhouden en een strenge brief van mijn advocaat werd er toch overgemaakt.

Je moest naar een guy die achter de Amsterdamse Straatweg woonde, voorbij die ene kerk. Die haalde je playstation uit elkaar en deed een paar trucjes en daarna kon je gekopieerde spellen spelen. Die je toevallig ook bij die guy kon bestellen. Ik had Tenchu en Vigilante 8 en een schietspel met Bruce Willis.

We waren bij het huis van een vriendin en Sam liet Metal Gear Solid zien maar het was in zwart wit omdat hij de ntsc stekker niet had en het niet de PAL versie was.

We gingen uit eten bij het Mexicaanse restaurant op de Voorstraat. Een straat waarvan ik destijds nooit wist waar hij was tot ik me er ineens in begaf. We aten flautas en ik mocht Sol drinken want het was jaren voordat alcohol pas vanaf achttien jaar legaal was.

Ik vond het erg belangrijk om een fles cognac op mijn kamer te hebben voor de kerstdagen maar kan me niet herinneren of er van gedronken is. De doos stond nog jaren boven op mijn kast. Er was een feest in een kraakpand en het was ijzig koud en onderweg terug naar huis gleed ik uit met de fiets omdat het geijzeld had. Ik lag een tijdje roerloos op de straat op ongeveer vijf minuten van huis omdat het zoveel pijn deed dat ik geen zin meer had om op te staan en te doen alsof alles fine en dandy was.

Ik kwam een heel eind met het spel met Bruce Willis maar niet tot het eind. Tenchu kon ik alleen op de televisie van mijn zus spelen en daar ging een politiek spel aan vooraf.

We maakten een wandeling in het rare hybride normale en kantorenpark achter de snelweg aan het einde van de straat. De lucht was grauw en overal lag sneeuw en ik had het idee dat alles eindeloos zou duren. De wereld was bevroren en de tijd ook en daarmee mijn leven. Maar binnen was het warm en de echte Star Wars was op televisie en ik keek hoe Darth Vader zijn helm af deed en weer gewoon de vader van Luke werd.
Yaynews