Faberyayo - Yaynews Issue #194 - 9 april

 

Faberyayo - Yaynews | Comfy season

AVONTUREN OP DE MAAN - WEEK 177

Pasen is het nieuwe kerst. De zusjes komen langs en we hebben veel te veel eten. Oompie heeft peren-cider meegenomen. Op een lege maag, want waarom niet. Er zijn broodjes en beleg en kip uit de oven en zelfgemaakte desserts. De kinderen willen een paasfilm kijken maar ik weet niet of dat bestaat. In plaats daarvan kijken we een tekenfilm over een jongetje in Peru die met allemaal spannende dingen moet dealen. Ik ben er helemaal zuur van.
De aarde splijt uiteindelijk open om de conquistadores op te slokken. Beter. We improviseren een paascocktail met advocaat en limoncello en prosecco. Kan best. Ik kom er later achter dat advocaat met alleen prosecco nog beter werkt. Ik app Fred foto’s van de fles omdat we jaren geleden ooit eens samen als laatste over waren in een huis waar alleen nog een fles advocaat was om te drinken. Hij antwoordt niet. Het is ook zijn pasen natuurlijk.
Iedereen verdwijnt weer in zijn of haar verplichtingen en anderzijds eigen te leiden levens. Stiekem vind ik het erg jammer en wil ik dat iedereen blijft. Samen zijn we samen zijn we samen.
Aan het einde van de middag gaan we even naar buiten. De buik nog altijd tot de nok toe gevuld. De kinderen willen steppen. En van de glijbaan. En eigenlijk ook met de step van de glijbaan. Maar dat mag niet. Niet als ik kijk in ieder geval.
Ik heb zin in een blik speciaalbier maar zie er vanaf omdat ik al allemaal cider en wijn gedronken heb en ik niet vernietigd wakker wens te worden.
De volgende dag is het nog steeds pasen. Ik vraag aan de kinderen of ze het kunnen geloven. Ze kunnen dit niet. Ze zouden graag een chocolade ei als ontbijt eten in het kader hiervan maar dat mag dan weer niet. De verwarring is, begrijpelijk, compleet.
Ik kijk op de weerkaart. Het is maandag vandaag en ik vraag me af hoe we mekaar gaan vermaken de hele dag. Ik ben ondanks dat ik geen blik speciaalbier heb gedronken gisteravond alsnog vernietigd wakker geworden op deze tweede dag van pasen. Er is nog genoeg voorraad over om de hele week van te ontbijten maar ik kan voorlopig niet aan eten denken. Ik produceer een kopje thee en doe een poging tot nadenken.
Het begint te regenen. Dan hagelen. Dan sneeuw. Godzijdank. De televisie kan gewoon aangeslingerd. We vinden wel een paasfilm.